Prof Dr Nigar Pelin Oğuzkurt
Prof. Dr. N. Pelin Oğuzkurt 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı.

6 yıllık tıp fakültesi eğitimini tamamlayarak 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nda asistanlığına başladı ve 1996 yılında Çocuk Cerrahisi uzmanı oldu. 1996-1998 yıllarında, aynı hastanede uzman olarak çalıştı. 1999 tarihinde Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Cerrahisi Bölümü’nü kurdu.

1999’da Erasmus University, Sophia Children’s Hospital Pediatric Urology Department, Rotterdam, Hollanda da gözlemci olarak çalışmıştır 2004 yılında Çocuk Cerrahisi doçenti, 2011 yılında Çocuk Cerrahisi profesörü oldu. 2014 yılı ağustos ayında Başkent Üniversitesindeki pozisyonundan ayrıldı.

2014-2017 yılları arasında Medical Park Bahçelievler Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde çalıştı.

2017 yılının Haziran ayından bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde çalışmaktadır.